Quan arriba la festa de la castanyada, els nens i nenes es preparen per a gaudir-la en plenitud i seguint la tradició. És per això, que menjar les castanyes i els panellets mai no pot faltar en la festa de la castanyada.
El taller de panellets és una de les activitats infantils que més agrada als nens i nenes, i per aquest motiu, des de Plus Arts, us convidem a realitzar el taller de panellets amb nosaltres.
Els nostres monitors us ensenyaran pas per pas com es realitzen els panellets. Primerament, us explicaran com es fa la massa dels panellets, i seguidament, els nens i nenes, i fins i tot els adults, podran elaborar els seus panellets per a endur-se’ls a casa.
Hi ha molts tipus de panellets: els panellets de pinyons, els panellets d’ametlla, els panellets de coco, i fins i tot, els panellets de xocolata!
Taller de panellets per a la festa de la castanyada
Cada participant del taller de panellets de Plus Arts, podrà decidir la forma que li donarà a la massa, realitzant així un taller creatiu de panellets. I seguidament, cadascú podrà decorar el panellet amb els complements que més els agradin.
De ben segur que tots els panellets seran molt creatius i molt originals, però el més important és la massa, realitzada amb la recepta tradicional de la iaia, la que mai, mai falla.
I vosaltres, que sabeu la recepta dels panellets? A continuació us en deixem una de ben bona:
Recepta de la massa per fer panellets
Aquesta recepta de massapà està pensada per a poder fer unes 50unitats de panellets, el que equival a 1kg de massa de panellets.
Els ingredients que necessitarem per a fer la massa dels panellets són els següents: 500gr d’ametlla crua mòlta o farina d’ametlla. 400gr de sucre, 100gr de patata cuita que equival a una patata mitjana, ratlladura de llimona i un rovell d’ou.
Els ingredients per a decorar els panellets, seran segons el gust de cadascú: ametlla, coco, pinyons, xocolata... caldrà deixar volar la imaginació i realitzar panellets molt creatius.
Una vegada ja tenim a punt els ingredients, podrem començar a preparar la massa per als panellets, seguint els passos següents:
Primerament caldrà coure una patata sencera amb la seva pell, durant uns 15-20minuts. I un cop estigui cuita, la podrem pelar i deixar refredar, per a poder-la aixafar amb una forquilla. Ens faran falta 100grams de patata cuita i xafada.
Una vegada la patata estigui freda, podem posar-la en un bol gran, i afegir els 400grams de sucre, la ratlladura de llimona, els 500gr d’ametlla mòlta i el rovell d’ou.
Ara sí, una vegada tinguem tots els ingredients ben barrejats, ja tindrem la massa preparada, així de senzill. I podrem preparar els panellets individuals donant forma a la massa.
Sabeu quin és el secret de la iaia? Els panellets queden molt millor si es deixa reposar la massa d’un dia per l’altre a la nevera.
Per acabar, caldrà decorar cada un dels panellets amb els ingredients que més agradin a cadascú.
Finalment, abans de menjar-los, caldrà posar-los al forn, que haurem prèviament escalfat a 180 graus, durant 10-12minuts.
Esperem que us agradi la nostra recepta de massa de panellets, i que pugueu gaudir amb nosaltres del nostre taller infantil de panellets per a la festa de la castanyada!